Når man skal finde ny bolig til sig selv eller en pårørende, kan der opstå mange spørgsmål. Nedenfor fremgår nogle af de spørgsmål, som ofte kan opstå i disse situationer. Hvis du ikke kan finde svar på lige præcis dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Du finder vores kontaktoplysninger her.
-
Hvordan får friplejehjemmet et godt kendskab til mig?
Vi gør meget ud af at opfordre dig eller dine pårørende til at lave en livshistorie. På denne måde får medarbejderne mulighed for at få et godt kendskab til dig og hvad der er vigtigt for dig.
-
Er det dyrere at bo på et friplejehjem i forhold til andre plejehjem?
Nej, det er ikke dyrere at bo på et friplejehjem, da vi får den samme takst som øvrige plejehjem i kommunen. Vores værdigrundlag er anderledes og det betyder, at forhold til livskvalitet og hverdagsliv sker i et tæt samarbejde med beboerne og ikke på baggrund af en politisk beslutning.
-
Skal jeg dele værelse med andre?
Nej. Det er din egen bolig, så du bestemmer selv, hvem der skal komme ind i din lejlighed. Du skal ikke dele værelse med andre, men du er altid velkommen til at byde dine naboer og venner indenfor.
-
Må jeg have mine egne ting med?
Ja, hvis din nye bolig på Friplejehjemmet Liselund skal føles som DIT hjem, så skal du have så mange af dine egne ting med som muligt. Aftal med medarbejderne og dine pårørende, hvor meget der kan passes ind i din lejlighed, så du får de vigtigste ting med fra start.
-
Kan man være dement eller psykisk syg, når man flytter ind?
Nej, vi er et plejehjem, der fortrinsvis tilbyder bolig til mennesker, der ikke har en psykisk diagnose eller er demensramte. Bliver man evt. dement på et senere tidspunkt, kan man selvfølgelig blive boende.
-
Må mit kæledyr komme med?
Det kommer an på, hvad det er for et kæledyr – og hvor godt du selv kan passe på dit kæledyr. Medarbejderne har ikke mulighed for at passe eventuelle kæledyr i deres arbejdstid og der skal desuden tages et hensyn til øvrige mennesker på Friplejehjemmet Liselund, som kan føle sig utrygge ved kæledyr.
Derfor er det altid forstanderens afgørelse, om dit eller dine kæledyr kan flytte med ind på Friplejehjemmet Liselund.
-
Hvordan kan jeg holde mig fysisk aktiv?
Vores tilgang er, at beboerne skal bruge de ressourcer, de fortsat har, så længe som muligt. Derfor tilbyder Friplejehjemmet Liselund fælles træning, fx stolegymnastik, cykling og ståtræning.
-
Hvordan er maden?
Den er lækker! Hver boenhed på friplejehjemmet har sit eget fælles køkken, hvor medarbejderne i samarbejde med dig og de øvrige beboere laver dagens måltider. Som en del af vores leve- og bomiljø har vi fokus på at styrke det sociale hverdagsliv og give beboerne indflydelse samt medbestemmelse gennem dialog i dagligdagen.
Vi lægger vægt på, at maden er frisk og veltilberedt og samtidig skabe hjemlige forhold, hvor du har mulighed for at bidrage til madlavningen. Der er mulighed for at få specielkost m.m.
Maden og måltiderne er samlingspunkter i løbet af dagen – og beboere og medarbejdere spiser sammen.
-
Hvordan får jeg mit tøj vasket?
Vi vasker dit private tøj mod betaling. Tøjvask dækker ikke strygning, reparation og rens.
-
Hvordan får jeg gjort rent?
Vi har vores egen rengøringsmedarbejdere. De økonomiske ressourcer vi får tildelt, er de samme som i kommunen. Vi kan tilbyde ekstra rengøring mod betaling.
-
Hvordan forholder det sig med hjælpemidler?
Hjælpemidler bevilges på dit CPR-nr. Når man flytter på plejehjem, skal hjælpemidlerne tages med.
-
Er der en kontaktperson tilknyttet den enkelte beboer?
Nej, vi har ikke kontaktpersoner tilknyttet den enkelte beboer på friplejehjemmet. Da vi arbejder i teams, er den enkelte beboer tilknyttet de medarbejdere, der er i teamet. Vores teams arbejder i dag- og aftenvagter og vi har faste nattevagter.
-
Hvordan styres min økonomi?
Den enkelte beboer styrer selv sin egen økonomi. Hvis ikke du selv kan, skal du have en værge eller et familiemedlem, der varetager opgaven. Penge og værdigenstande i boligen er ens eget ansvar.
-
Hvordan søges der om boligstøtte og hvem sørger for at flytte adresse?
Du skal selv sørge for at søge om boligstøtte og flytte adresse.
-
Hvem sørger for at oprette IT-forbindelse og tv kanaler?
Du skal selv sørge for it- og tv-signal.